Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos

SPARANGHEL: Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare,zaharul si o chifla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi sparanghel alb
  • 1 chifla alba
  • 1 lingura zahar
  • un praf sare
  • Sos:
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • nucsoara (facultativ)
  • Carnea:
  • 600 g muschiulet de porc feliat
  • 1 lingura plina faina
  • 1 lingurita plina granulat de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita rasa verdeturi uscate/macinate
  • sare
  • piper dupa gust
  • ulei pentru prajit;

Mod de preparare

Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare, zaharul si o chifla alba. Se probeaza cu furculita la fiert.Nu trebuie sa fie moi,sa se indoaie prea tare. Dupa ce sint fierti, se scurg, se indepartaza chifla,se pensuleaza cu putin ulei,si se pastreaza acoperiti.

Sos: Se amesteca bine laptele rece cu galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara (facultativ) Se pune untul la incins. Se adauga faina, si se invirte, cind incepe sa se umfle stingem cu laptele preparat inainte, si amestecam bine. Eu uitasem piperul, nucsoara nu am pus. Dupa ce incepe a fierbe, se ingroasa si trage 2-3 clocote scurte, se ia de pe foc, si se pastreaza acoperit.

Carnea: Toate ingredientele, in afara carnii, se amesteca si se pun intr-o punga incapatoare. Se adauga carnea feliata. Tinem inchisa gura pungii, si scuturam pina carnea e tapetata pe toate partile. (În timp ce facem aceasta operatie, punem ulei de floarea soarelui la incins.) Adaugam carnea, si o prajim bine pe ambele parti. Asa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.


Se serveste cald Pofta buna! Reteta Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise