Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos

SPARANGHEL: Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare,zaharul si o chifla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi sparanghel alb
  • 1 chifla alba
  • 1 lingura zahar
  • un praf sare
  • Sos:
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • nucsoara (facultativ)
  • Carnea:
  • 600 g muschiulet de porc feliat
  • 1 lingura plina faina
  • 1 lingurita plina granulat de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita rasa verdeturi uscate/macinate
  • sare
  • piper dupa gust
  • ulei pentru prajit;

Mod de preparare

Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare, zaharul si o chifla alba. Se probeaza cu furculita la fiert.Nu trebuie sa fie moi,sa se indoaie prea tare. Dupa ce sint fierti, se scurg, se indepartaza chifla,se pensuleaza cu putin ulei,si se pastreaza acoperiti.

Sos: Se amesteca bine laptele rece cu galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara (facultativ) Se pune untul la incins. Se adauga faina, si se invirte, cind incepe sa se umfle stingem cu laptele preparat inainte, si amestecam bine. Eu uitasem piperul, nucsoara nu am pus. Dupa ce incepe a fierbe, se ingroasa si trage 2-3 clocote scurte, se ia de pe foc, si se pastreaza acoperit.

Carnea: Toate ingredientele, in afara carnii, se amesteca si se pun intr-o punga incapatoare. Se adauga carnea feliata. Tinem inchisa gura pungii, si scuturam pina carnea e tapetata pe toate partile. (În timp ce facem aceasta operatie, punem ulei de floarea soarelui la incins.) Adaugam carnea, si o prajim bine pe ambele parti. Asa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.


Se serveste cald Pofta buna! Reteta Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca