Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de ceapa si usturoi curatate, sp
Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de ceapa si usturoi curatate, spalate, legate in opturi sau in cercuri. Cind acestea s-au rumenit putin, se scot pe platou si se repeta apoi operatia cu toata ceapa si usturoiul verde. Se asaza din nou in grasime, se pune deasupra carnea rumenita, se toarna vinul alb, apoi se acopera cu zeama de carne sau cu apa calda. Se pun mararul si patrunjelul (radacina) taiate rondele subtiri. Se lasa vasul sa clocoteasca pe foc mic, si cind zarzavaturile sint aproape gata, se pune pasta de rosii dezlegata cu apa calda, cit sa acopere toate ingredientele.
Inainte de a aduce preparatul pe masa, se pun 3-4 felii subtiri de lamiie
Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat...
Avat prajitPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura