Telina umpluta cu carne de pui

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare proaspata/conserva - 200 g/100 g
  • telina radacina - 1 kg
  • carne de pui - 250 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ceapa - 50 g
  • orez - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • margarina - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati si se spala bine. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid, se spala sub jet de apa rece si se

scurge. Puiul se trece prin flacara, se spala, se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Ceapa se inabusa in 25 g margarina cu 25 ml apa, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu carnea de pui tocata, orezul, jumatate legatura patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple telina, asezand deasupra capacele decupate. intr-o tava se inabusa 25 g margarina cu 75 ml apa si se aseaza telina umpluta dupa care se introduce la cuptor cca 30 minute. In 25 gr margarina si lapte se inabusa faina dizolvata in lapte rece, sare si smantana (sau iaurt); se amesteca continuu pentru a nu forma aglomerari. Se fierb 5 minute si se toarna peste telina. Mazarea se adauga in tava cu telina si impreuna se introduc inca 5 minute la cuptor.

Telina umpluta cu carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca