Tikka de pui

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute. 2.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 4 linguri de zeama de lamiie
  • ulei vegetal pentru uns
  • Marinata - 2/3 ceasca de iaurt natural degresat
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 bucata de 2
  • 5 cm de radacina de ghimbir proaspat
  • rasa
  • o lingurita de chimion macinat
  • o lingurita de boia iute
  • o jumatate de lingurita de coriandru macinat
  • o jumatate de lingurita de sofran de India macinat
  • Sosul
  • 2/3 ceasca de iaurt natural degresat
  • o lingurita de sos de menta

Mod de preparare

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.


2. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza.


3. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine.


4. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui.


5. Daca se doreste, acelasi tip de marinata se poate intrebuinta si cu pulpe sau aripi de pui.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca