Tocana cu carne de porc si smantana

Pentru tocana cu carne de porc si smantana carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 10 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • faina - 25 g
  • smantana - 75 g
  • mustar - 25 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • apa - 400 ml
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de porc si smantana carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Cand este aproape gata, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, boia de ardei, piper dupa gust, foi de dafin, mustar, sare dupa gust, 400 ml apa si smantana. Se fierb cca 10 minute, se adauga 1 din cantitatea de patrunjel verde.

Tocana cu carne de porc si smantana se serveste calda; deasupra se presara patrunjel verde.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...