Tocana cu carne de porc ungureasca

Pentru tocana cu carne de porc ungureasca carnea se spala, se taie bucati si se sareaza. Costita se taie in fasii lungi. Carnatii se taie felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • carne de porc - 500 g
  • costita afumata - 50 g
  • carnati - 150 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • ardei gras - 100 g
  • ceapa - 150 g
  • smantana - 100 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • apa - 350 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de porc ungureasca carnea se spala, se taie bucati si se sareaza. Costita se taie in fasii lungi. Carnatii se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata de cotor, seminte si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga carnatii, boia de ardei dulce, apa si se fierb 15 minute. La finalul fierberii, se adauga smantana.

Tocana cu carne de porc ungureasca se serveste calda.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...