Tocana cu carne de pui

Pentru tocana cu carne de pui carnea se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • carne de pui - 700 g
  • ceapa - 300 g
  • usturoi - 20 g
  • ardei gras - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 20 g
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • vin alb - 50 ml
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • foi de dafin - 34 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de pui carnea se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fasii subtiri (julien). Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Bucatile de pui se inabusa in untura sau ulei

si 100 ml apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se scoate separat. in untura sau uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga ardei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, sare, se adauga 700 ml apa fiarta, cubul MAGGI si se fierb impreuna cca 10-15 minute. Spre sfarsit, se toarna putin vin si se presara jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Tocana cu carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca