Tocana de burta

Se curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se pune sa fiarba cu multa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr burta de vaca curatata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 pahar de sos de rosii
  • 1 pahar de vin
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se pune sa fiarba cu multa apa, pentru ca ulterior sa nu se mai adauge apa. Dupa doua ore se adauga zarzavatul de supa spalat, se continua fierberea si se scoate burta cand furculita patrunde usor in carne.

Separat se taie ceapa pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei pana cand devine sticloasa. Se stinge ceapa cu sosul de rosii, se pun bucatile de burta taiate bucati subtiri si se acopera cratita. Dupa un sfert de ora se adauga vinul, sarea si piperul boabe.
Tocanita se serveste bine scazuta.

Alte retete care contin carne:

Tocanita din carne de porc

Tocanita de pui

Tocanita de pipote cu inimi

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert american apple pie

Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping...

Desert american apple pie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise