Tocana de burta

Se curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se pune sa fiarba cu multa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr burta de vaca curatata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 pahar de sos de rosii
  • 1 pahar de vin
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se pune sa fiarba cu multa apa, pentru ca ulterior sa nu se mai adauge apa. Dupa doua ore se adauga zarzavatul de supa spalat, se continua fierberea si se scoate burta cand furculita patrunde usor in carne.

Separat se taie ceapa pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei pana cand devine sticloasa. Se stinge ceapa cu sosul de rosii, se pun bucatile de burta taiate bucati subtiri si se acopera cratita. Dupa un sfert de ora se adauga vinul, sarea si piperul boabe.
Tocanita se serveste bine scazuta.

Alte retete care contin carne:

Tocanita din carne de porc

Tocanita de pui

Tocanita de pipote cu inimi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Nu trebuie sa stai ore intregi langa aragaz, mai mult timp iti ia sa tai ceapa pe care o folosim. Pentru ca fiind o reteta de...

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii