Tocana de pasare cu mamaliguta

Tocana de pasare cu mamaliga este o mancare satioasa, usor de preparat. Contine carne de gaina, ceapa, bulion, mamaliga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 5-6 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura pasta de bulion
  • 5-6 catei de usturoi
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocana de pasare cu mamaliguta se gateste asa: gaina se curate si se spala, apoi se taie in bucati, care se prajesc in ulei. Se scot, cand s-au rumenit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Se stinge cu bulionul amestecat cu boiaua si subtiat cu apa. Se adauga usturoiul tocat marunt, se potriveste de sare si piper, apoi se toarna peste bucatile de carne si se fierbe bine. Se adauga vinul la sfarsit.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Alte retete:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Sarmale de post

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca