Tocana piperata cu carne de porc

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 300 g
  • cartofi - 1 kg
  • ardei gras - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • cimbru - 1 g
  • apa - 400 ml
  • vin - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul gras se curata de seminte, cotoare, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa si ardeiul gras. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, cimbru, 400 ml apa, sare si piper. Se fierbe cca 30 minute. La final, se adauga vin.

Tocana piperata cu carne de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca