Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru tocana taraneasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 600 g
  • usturoi - 20 g
  • ardei gras - 200 g
  • cartofi - 500 g
  • apa - 1 l
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana taraneasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde si mararul verde se curata si se taie marunt. Faina se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat in alt vas. In jiul ramas de la carne se inabusa ceapa si ardeiul gras, dupa care se adauga carnea, pasta de tomate diluata in 100 ml apa, cuburile MAGGI, faina diluata in 50 g apa si 550 ml apa. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii cuburi si, treptat, restul de 200 ml apa. Cand carnea si cartofii au fiert, se pune usturoiul taiat marunt, sare si piper. La final, se adauga deasupra patrunjel si marar.

 


Tocana taraneasca cu carne de vita se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca