Tocanita ardeleneasca din carne de vaca

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne macra
  • 2 cepe mari
  • 100 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr slanina sarata
  • 2 pahare vin rosu
  • 3 pahare apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe toate partile. Se lasa apoi la rumenit pe foc mare, dupa care se dau din nou pe foc mic. Se adauga apoi cepele taiate in jumatati. Dupca ce totul s-a rumenit, se pune usturoiul maruntit si o lingurita de faina, se amesteca, dupa care se adauga vinul, pasta de rosii, un pahar cu apa, slanina rumenita si maruntita in bucati mai groase. Se acopera apoi vasul si se pune in cuptorul incalzit, la fiert. Daca sosul incepe sa scada, se mai adauga apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga ciupercile, sare, piper, patrunjel verde si se mai lasa aproximativ 20 minute la fiert.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca