Tocanita bihoreana

Tocanita bihoreana este sofistica, combina carnuri incat te-ai astepta la gusturi socante, dar nu e deloc asa. Mancarea de carne e consistenta, si aroma taraneasca.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • piper
  • sare
  • paprika
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 250g creier
  • ulei pentru prajit
  • 500g ciuperci
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1kg mazare
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea de porc se taie bucati si se sareaza, se inabusa in cateva linguri de ulei pana isi schimba culoarea, dupa care se adauga o cana cu apa, pana se inmoaie.

Creierul se curata de pielite in apa rece, se spala si se opareste, dupa care se taie bucati.

Ciupercile, ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Mazarea se fierbe. In alt ulei se inabusesc ceapa si ciupercile, se adauga pasta de rosii, piper, paprika, mazarea, creierul, jumatate din patrunjelul verde si le lasam la calit 15 minute. Spre sfarsit adaugam vinu, apoi ouale si verdeata, amestecand mereu. Adaugam si carnea de porc si le mai lasam impreuna 5 minute.


Tocanita bihoreana se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca