Tocanita cu carne de vitel

Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr carne de vitel
  • 150 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 ardei rosu
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • pasta de ardei iute
  • 2 linguri de faina
  • un cub Knor de vita

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa, cand scade lichidul, pana se inmoaie bine.

Intr-un castron se freaca faina cu cca 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu formeze cocoloase, apoi se toarna peste carne, adaugand si apa, daca este necesar. Se lasa sa fiarba cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se pune smantana;

Se potriveste gustul cu sare si se presara patrunjel verde tocat.
Tocanita se serveste cu mamaliguta calda.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!