Tocanita cu muschiulet de porc

Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii subtiri ca betele de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschiulet sau pulpa de poc
  • 100 g slanina afumata
  • 200 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 l.c. maghiran zsdrobit
  • 800 g mazare verde (400 g curatata)
  • O legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii subtiri ca betele de chibrituri.Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie in rondele, iar usturoiul,, in felii subtiri.

Se prajeste slanina, se adauga ceapa si usturoiul, se calesc sub capac. Se pune carnea si se prajeste la foc iute 2- 3 minute, se presara cu maghiran, se potriveste gustul cu sare si mult piper, apoi se lasa pe foc mic sa se inmoaie. Daca scade apa, se poate completa cu apa calda sau cu supa de carne.

In timp ce se inmoaie carnea, se curata mazarea, se clateste si se fierbe in putina apa sarata. Se clateste patrunjelul, se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotor si seminte( in parte), se taie marunt.

Cand apa de pe carne a scazut, se adauga mazarea, se potriveste gustul cu sare si piper, se da un clocot, se adauga patrunjelul si se fac portii presarate cu ardei. Se poate servi cu cartofi pai si salata asortata.
Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Dovlecei cuptor

Ciorba dovlecei

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....

Ruladă de cașcaval în crustă de mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca