Tocanita cu vin

Slanina se taie fasii subtiri si se prajeste, se scoate din tigaie, grasimea se adauga la cea in care se prajeste ceapa taiata cubulete. Carnea se tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g rasol de vita
  • 1 ceapa mare
  • 40 g grasime sau ulei
  • 100 g slanina
  • 1 ardei verde
  • 100 ml vin sec
  • 1 rosie
  • 100 ml smantana
  • 10 g (cca o lingura) faina
  • Foaie de dafin
  • piper macinat
  • sar
  • Cativa stropi de otet
  • un praf de zahar

Mod de preparare

Slanina se taie fasii subtiri si se prajeste, se scoate din tigaie, grasimea se adauga la cea in care se prajeste ceapa taiata cubulete. Carnea se taie in bucati, se adauga la ceapa, se sareaza. Se prajeste, amestecand des, se stinge cu apa si se caleste in zeama putina. Se adauga ardeiul taiat felii, rosiile,foaia de dafin, un varf de cutit de piper macinat si vinul alb. Se inmoaie sub capac, se scoate apoi capacul si se lasa sa se prajeasca pana la evaporarea apei. Se presara cu faina, se prajeste putin, se adauga smantana si atata apa cat sa se lege sosul. Se da gust cu putin otet, putin zahar, se adauga bucatelele de slanina fripta si se da un clocot. (Daca se adauga 2 castraveciori cornison, nu mai trebuie otet si zahar.)
Se serveste cu retete paste

Alte retete recomandate

Tocanita ficatei

Tocanita iepure

Tocanita legume

Tocanita mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...