Tocanita de berbec

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 cepe
  • 1 lingurita piper
  • apa
  • 6 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura tarhon
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verdeturile tocate, sare si piper. Se adauga apoi apa si se pune la fiert, acoperit cu un capac, la foc mic, in cuptor. Dupa ce a fiert, se scot bucatile de carne, iar ceapa si cartofii fierti se trec prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii. Se obtine un piure la care se adauga putina supa. Se pun bucati de cartofi in sos, se fierb putin ca sa ramana intregi si se iau de pe foc.


Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

Alte retete:

Tocanita de pui

Bors de peste

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi cu ananas

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu ananas
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise