Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verde
Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verdeturile tocate, sare si piper. Se adauga apoi apa si se pune la fiert, acoperit cu un capac, la foc mic, in cuptor. Dupa ce a fiert, se scot bucatile de carne, iar ceapa si cartofii fierti se trec prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii. Se obtine un piure la care se adauga putina supa. Se pun bucati de cartofi in sos, se fierb putin ca sa ramana intregi si se iau de pe foc.
Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Alte retete:
Tocanita de pui
Bors de peste
Friptura de vita la cuptor
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura