Tocanita de ficatei

Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se rumeneasca usor si adauga usturo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficatei
  • 2 cepe
  • 6 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri iaurt
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 varf de cutit de boia iute
  • 1 jumatate lingurita cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se rumeneasca usor si adauga usturoiul pisat. Cand ficateii sunt facuti, stoarce zeama de la jumatate de lamaie. opareste rosiile, decojeste-le si taie-le cubulete. Pune-le peste ficatei, impreuna cu o jumatate dde cana cu apa. lasa la foc mic, acoperit. Pune sare, piper, boiaua iute si cumbrul si mai lasa sa dea in cateva clocote, iar la final, incorporeaza 2 linguri cu iaurtul.
Se serveste calda, cu paste si parmezan ras.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Tocanita de vitel cu galuste

Tocanita de pipote cu inimi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...