Tocanita de pui

Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o farfurie si in uleiul ramas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de pui mare
  • maruntaie de pui
  • sare
  • 4 cepe
  • 2 rosii decojite
  • piper boabe
  • 2 cartofi
  • marar tocat
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o farfurie si in uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt. O data cu cepele se pune in oala si o ceasca de apa calda. Se lucreaza la foc mic, cu oala acoperita. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, sare si cateva boabe de piper. Se acopera vasul si se mai fierbe totul la foc mic un sfert de ora. Se pune si carnea in sos, se adauga o cana de apa calda si se continua fierberea. Dupa gust, se pot pune in mancare doi cartofi taiati felii mari. Cand mancarea este bine scazuta, se adauga mult marar tocat, se mai fierb impreuna zece minute si se stinge focul.

Tocanita de pui se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete culinare:

Ciulama de ciuperci cu pui

Tocanita din carne de vita

Tocanita de pipote cu inimi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...