Curatam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si zahar brun. Apoi diluam cu
Curatam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si zahar brun. Apoi diluam cu apa si lasam sa fiarba sub capac timp de 10 minute pana se inmoaie. Adaugam mazarea si fierbem legumele pana se inmoaie. Daca folosim mazare congelata, o adaugama dupa 15 minute si punem doar 3,5 dl de apa.
La urma, pregatim o prajeala din 2 linguri cu varf de faina si ulei cat cuprinde, punem verdeata de patrunjel taiata marunt, apoi luam de pe foc. Lasam sa se raceasca pana devine calsuta si adagam smantana, amestecand continu. Apoi adaugam laptelesi mai fierbeme aprox. 5 minute pana se ingroasa.
Din mazarea pastai este necesara o cantitate de 500 g.
Se tine la frigider, iar o doua zi daca este prea groasa diluam cu putin lapte si mai dam un clocot. Gurmanzii pot adauga si 100 g de buchetele de conopida, dara micsoram proportional
Alte retete recomandate:
Tocanita legume
Tocanita mazare
Tocanita piept de pui
Eram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura