Tocanita poloneza

Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am t

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi mijlocii
  • 3 morcovi
  • 3 fire de carnat afumat (sau cabanos)
  • o ceapa
  • 1 l supa de legume
  • 2 linguri de unt
  • 200g smantana
  • o cutie (200g) de branza topita cu verdeata
  • 1 fir de praz
  • patrunjel tocat pt garnisit
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am topit untul. In el am prajit carnaciorii. Apoi am adaugat ceapa tocata si le-am calit impreuna. Cand ceapa devine "sticloasa", am pus faina in ploaie, amestecand. Dupa faina e randul supei. Se lasa sa dea un clocot. Separat, am fiert morcovii si cartofii, cca 20 de min la foc mic. Ideea e sa nu ii fierbem de tot, pentru ca se farmiteaza cartofii. Oricum, mai fierb si in tocanita. Am adaugat smantana peste carnaciori si ce mai era in cratita, am incorporat-o bine, apoi am pus si cartofii si morcovii. Se mai lasa sa mai dea un clocot. Se adauga branza topita, se fierbe pana cand se topeste toata si ultimul se pune prazul. Se amesteca bine.

Pofta buna!

Reteta Tocanita poloneza a fost propusa de Gospodini pe forum culinar.ro

Alte retete cu carnat afumat gasiti aici:

Mancarica de fasole cu carnati afumati,

Iahnie de fasole la ceaun,

Jambalaya

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...