Tocanita ungureasca

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. carnita de purcel
  • 150 ml. ulei
  • 2 cepe mari sau 3 mai mici
  • 10 rosii mijlocii si bine coapte
  • 300 gr. masline
  • o lamaie mare taiata in patru
  • 2 linguri boia dulce de ardei
  • o lingurita boia iute de ardei
  • o lingurita piper
  • vegeta sau sare (dupa gust)
  • 2 linguri de bulion
  • o legatura patrunjel verde proaspat
  • o foaie de dafin
  • 20 boabe piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac.


Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca