Tochitura brasoveana

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici. Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel mai grasa
  • luata din diverse locuri :muschiulet
  • pulpa
  • gat
  • etc
  • 200gr ficat
  • 200 gr plaman
  • 200gr inima
  • rinichi si alte maruntaie
  • 3-4 cepe mari
  • verdeata 1 ceasca bulion de rosii
  • supa de oase
  • 2 linguri untura
  • 1 pahar mic de vin(facultativ)

Mod de preparare

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici.

Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 linguri untura apoi ceapa si apoi se stinge cu supa si putin vin.

Se lasa sa fiarba inabusit.Intre timp maruntaiele se frig pr jeratec ,se taie bucatele si se amesteca in cratita cu restul de carne.

Se pune apoi bulionul ,sare ,verdeata .

Se lasa sa mai clocoteasca cateva minute impreuna pana ce grasimea iese deasupra. Se poate pune si ceva usturoi taiat marunt.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Pofta buna!

Reteta Tochitura brasoveana a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de tochitura gasiti aici:

Tochitura de porc,

Tochitura din maruntaie de pui,

Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca