Tochitura brasoveana

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici. Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel mai grasa
  • luata din diverse locuri :muschiulet
  • pulpa
  • gat
  • etc
  • 200gr ficat
  • 200 gr plaman
  • 200gr inima
  • rinichi si alte maruntaie
  • 3-4 cepe mari
  • verdeata 1 ceasca bulion de rosii
  • supa de oase
  • 2 linguri untura
  • 1 pahar mic de vin(facultativ)

Mod de preparare

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici.

Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 linguri untura apoi ceapa si apoi se stinge cu supa si putin vin.

Se lasa sa fiarba inabusit.Intre timp maruntaiele se frig pr jeratec ,se taie bucatele si se amesteca in cratita cu restul de carne.

Se pune apoi bulionul ,sare ,verdeata .

Se lasa sa mai clocoteasca cateva minute impreuna pana ce grasimea iese deasupra. Se poate pune si ceva usturoi taiat marunt.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Pofta buna!

Reteta Tochitura brasoveana a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de tochitura gasiti aici:

Tochitura de porc,

Tochitura din maruntaie de pui,

Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...