Tochitura brasoveana

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici. Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel mai grasa
  • luata din diverse locuri :muschiulet
  • pulpa
  • gat
  • etc
  • 200gr ficat
  • 200 gr plaman
  • 200gr inima
  • rinichi si alte maruntaie
  • 3-4 cepe mari
  • verdeata 1 ceasca bulion de rosii
  • supa de oase
  • 2 linguri untura
  • 1 pahar mic de vin(facultativ)

Mod de preparare

Ceapa se caleste pestisori se stinge cu supa de oase si apoi se pune la fiert carnea taiata bucati mici.

Se poate si invers: Carnea se prajeste in 2 linguri untura apoi ceapa si apoi se stinge cu supa si putin vin.

Se lasa sa fiarba inabusit.Intre timp maruntaiele se frig pr jeratec ,se taie bucatele si se amesteca in cratita cu restul de carne.

Se pune apoi bulionul ,sare ,verdeata .

Se lasa sa mai clocoteasca cateva minute impreuna pana ce grasimea iese deasupra. Se poate pune si ceva usturoi taiat marunt.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Pofta buna!

Reteta Tochitura brasoveana a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de tochitura gasiti aici:

Tochitura de porc,

Tochitura din maruntaie de pui,

Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la checul umed al Merisoarei. Multumesc, Merisor, tare buna a fost! >:D<

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa