Tochitura macelareasca Miacori

Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la p

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g momite de vita sau de porc
  • 300 g creier de vitel sau porc
  • 150 g maduva
  • 100 ml ulei
  • 150 g unt
  • 500 g ceafa de porc
  • 200 g gusa de porc
  • 500 g ceafa de vitel
  • 500 g ficat de porc si vitel
  • o limba e porc
  • 2-3 rinichi de porc sau vitel
  • Facultativ 2-4 fudulii
  • 300 g slung sau glanda tiroida de vitel
  • 250 ml vin alb sec (demisec)
  • 500 ml bere bruna
  • 2 linguri boia iute
  • 2 lingurite piper negru macinat proaspat
  • 2 linguri pudra de busuioac
  • 2 linguri de cimbru
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 3 linguri otet de mere
  • o ceapa intreaga destul de mare

Mod de preparare

Tochitura macelareasca a la Miacori

Ingredientele pentru 10 persoane.

Mod de preparare:

Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute, piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.

Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa gust, pentru acreala otet de mere.

Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa.
Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica prin mujdeiul care se tine si el cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca