Trippa al sugo (Burta cu sos)

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta
  • 7 lg. ulei de masline
  • 1 tulpina apio (sedano
  • telina) taiatq cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata subtire
  • 1 catel usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 padar vin alb sec
  • 300 grame rosii decojite
  • taiate cubulete
  • supa fierbinte din cub
  • sare
  • piper abundent
  • ardei iute (daca va place)
  • multe frunze de busuioc rupte mai marunt
  • parmezan

Mod de preparare

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara

Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia de dafin. Se adauga burta iar apoi vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora complet. Se adauga rosiile decojite, sare, piper si ardeiul iute. Se lasa la fiert adaugandu-se supa fierbinte din cand in cand, daca e nevoie. La sfarsit se adauga busuiocul, se mai da un clocot si se serveste cu mult parmezan.

Pofta buna!
Reteta Trippa al sugo (Burta cu sos) a fost propusa de DADI.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...