Varza cu carne tocata de porc

Pentru varza cu carne tocata de porc varza murata se curata de cotoare si frunze depreciate si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 300 g
  • varza alba murata - 2
  • 100 kg
  • orez - 125 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • untura - 100 g
  • faina - 10 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • iaurt/smantana - 150 g/75 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru varza cu carne tocata de porc varza murata se curata de cotoare si frunze depreciate si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate in apa cu sare si se scurge de apa. Carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Carnea tocata se inabusa in 50 g untura impreuna cu ceapa, se raceste si se amesteca cu orez, sare si piper. Varza tocata se inabusa in 50 g untura cu apa sau zeama de varza, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si se continua fierberea cca 10 minute, dupa care se raceste. Jumatate din cantitatea de varza se aseaza in strat egal intr-o tava unsa cu untura. Deasupra, se aseaza carnea in strat uniform, ultimul fiind de varza. Se introduce tava la cuptor cca 20 minute. Cu 5 minute inainte de a se scoate varza, se adauga iaurt amestecat cu faina, se intinde in mod egal; se gratineaza.

Varza cu carne tocata de porc se serveste calda.

 


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...