Vinete cu chiftelute (piftelute)

Rupem painea bucatele si o inmuiem in lapte. Amestecam carnea cu oul, Painea inmuiata, parmezan, patrunjel, usturoiul tocat, un praf de sare si putin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 4 vinete mici
  • * 250 g carne de vitel tocata
  • * 4 felii de paine
  • * 1-2 praz
  • * 50 ml lapte
  • * faina
  • * 1 ou
  • * 1 catel de usturoi
  • * 40 g parmesan ras
  • * 40 g pecorino proaspat
  • * 1 lingura patrunjel tocat
  • * cateva frunze de busuioc
  • * 2 rosii mari
  • * ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rupem painea bucatele si o inmuiem in lapte. Amestecam carnea cu oul,

Painea inmuiata, parmezan, patrunjel, usturoiul tocat, un praf de sare si putin piper.

Formam piftelute mici si le trecem prin faina.

Apoi le prajim in putin ulei.

Taiem cate o felie de-a lungul vinetelor.

Scobim miezul si-l taiem cubulete.

Intr-o tigaie calim usor prazul tocat,

apoi adaugam cubuletele de vinete, sare, piper.

si la urma piftelutele.

Umplem vinetele cu aceasta compozitie,

alternand cu branza si rosiile taiate cubulete.

Le asezam in tava

si le coacem in cuptor, la 200 grade C, 30 minute.


Pofta buna!

Reteta Vinete cu chiftelute (piftelute) propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...