Vinete umplute cu carne si sos de rosii

Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete, carne tocata, bulion, ceapa si verdeturi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 vinete mijlocii
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura bulion de rosii
  • verdeata tocata
  • 1 lingurita de faina
  • 1 ou

Mod de preparare

Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Intai de toate speli vinetele si le tai cozile, apoi le pui sa fiarba cinci minute in apa care clocoteste. In apa pui si o lingurita de sare. Le scoti, le scobesti la mijloc, si le lasi sa se scurga. Carnea o amesteci cu o ceapa tocata si o calesti in ulei. Tragi cratita de pe foc cand amestecul nu mai are sos, racesti si amesteci cu un ou crud. Sarezi si piperezi dupa gust, pui o lingurita de bulion in amestec si umpli vinetele. Le asezi intr-o cratita cu pereti inalti, acoperi cu apa calda in care ai desfacut o lingurita de bulion de rosii si putina sare si fierbi la foc mic. Dupa o ora, pui deasupra un sos de faina, verdeata tocata si potrivesti de sare. Scazi la cuptor douazeci de minute si servesti mancarea fierbinte, acoperita cu smantana proaspata.


Vinete umplute cu carne si sos de rosii se serveste calda cu smantana sau sos de iaurt.
Alte retete cu vinete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca