Vinete umplute cu piept de pui

Vinetele umplute cu piept de pui sunt delicioase si se prepara foarte repede. Pentru aceasta reteta cu vinete va trebuie 2 vinete si 1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de vodca (sau vin alb)
  • 1 rosie feliata pentru decor
  • 80-100 g cascaval ras

Mod de preparare

Vinetele umplute cu piept de pui sunt delicioase si se prepara foarte repede. Pentru aceasta reteta taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez. Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele. Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.

Oparim vinetele in apa cu putina sare. Le scoatem, le scurgem si le punem in tava. Umplem vinetele cu amestecul din tigaie si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Cu 5 minute inainte sa scoatem vinetele umplute cu piept de pui presaram peste acestea cascaval ras.


Vinetele umplute cu piept de pui le putem servi calde, cu smantana. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...