Vita la cuptor cu cei mai buni cartofi

E usor sa gatiti carnea, cartofii si budincile, dar e important sa va sincronizati operatiunile. Inainte de a incepe, trebuie sa aveti toate legumel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de 2
  • 5 kg carne de vita (antricot
  • sau muschi)
  • taiata frantuzeste
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 3 cepe rosii taiate in jumatate
  • 3 kg cartofi pentru copt
  • decojiti
  • 4 pastarnaci mari
  • decojiti si taiati in sferturi
  • 3 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 bucati de ghimbir de marimea unui deget
  • decojite si taiate cubulete
  • faina
  • o sticla de vin rosu robust

Mod de preparare

E usor sa gatiti carnea, cartofii si budincile, dar e important sa va sincronizati operatiunile. Inainte de a incepe, trebuie sa aveti toate legumele deja pregatite, iar aluatul pentru budinca Yorkshire sa fie facut. Daca aveti totul gata, puteti pune budinca la copt imediat ce scoateti carnea din cuptor.

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz), iar pe plita incingeti o tava mare, cu fundul gros. Frecati cu sare si piper carnea de vita


Treceti compozitia rezultata printr-o sita mare (folosind o lingura pentru a o forta sa se strecoare) si aduceti la masa intr-o sosiera preincalzita sosul pentru friptura.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca