Vita la cuptor cu cei mai buni cartofi

E usor sa gatiti carnea, cartofii si budincile, dar e important sa va sincronizati operatiunile. Inainte de a incepe, trebuie sa aveti toate legumel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de 2
  • 5 kg carne de vita (antricot
  • sau muschi)
  • taiata frantuzeste
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 3 cepe rosii taiate in jumatate
  • 3 kg cartofi pentru copt
  • decojiti
  • 4 pastarnaci mari
  • decojiti si taiati in sferturi
  • 3 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 bucati de ghimbir de marimea unui deget
  • decojite si taiate cubulete
  • faina
  • o sticla de vin rosu robust

Mod de preparare

E usor sa gatiti carnea, cartofii si budincile, dar e important sa va sincronizati operatiunile. Inainte de a incepe, trebuie sa aveti toate legumele deja pregatite, iar aluatul pentru budinca Yorkshire sa fie facut. Daca aveti totul gata, puteti pune budinca la copt imediat ce scoateti carnea din cuptor.

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz), iar pe plita incingeti o tava mare, cu fundul gros. Frecati cu sare si piper carnea de vita


Treceti compozitia rezultata printr-o sita mare (folosind o lingura pentru a o forta sa se strecoare) si aduceti la masa intr-o sosiera preincalzita sosul pentru friptura.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...