Vitel cu ciuperci

Pentru vitelul cu ciuperci se taie camea de vitel in bucatele potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de unt sau de untura si o ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne
  • 400 g ciuperci
  • 1 lingura unt sau untura
  • 1 lingurita faina
  • 1 paharel vin
  • 1 ceasca zeama de carne sau
  • apa
  • 1 lingurita bulion
  • 1 ceapa mica
  • sare.

Mod de preparare

Pentru vitelul cu ciuperci se  taie camea de vitel in bucatele potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de unt sau de untura si o ceapa taiata marunt. Se spala ciupercile si se taie in feliute subtiri. Cand carnea este bine rumenita, se pun ciupercile si se amesteca usor cu o lingura de lemn, pana ce incep sa piarda din umezeala. Se presara cu faina si se amesteca din cand in cand cu lingura la foc potrivit, pana ce incepe si faina sa se ingalbeneasca. Se toarna vinul si zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion de rosii. Se potriveste de sare. Se acopera, se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc potrivit.


Vitelul cu ciuperci se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei si bacon

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...

Tarta cu dovlecei si bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca