Budinca de cartofi

Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se framanta un aluat moale c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piure de cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • sare
  • 1 lingurita de chimen pisat
  • 1 lingura de unt
  • o farfurie de legume fierte
  • 100 g cascaval
  • 1 cana smantana

Mod de preparare

Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se framanta un aluat moale care se intinde pe un prosop curat, presarat cu o lingura de faina. Se pune coca pe un prosop si se acopera cu legume fierte bine, scurse, racite si calite in unt. Legumele se amesteca cu parmezan ras sau cascaval dupa ce au fost calite in unt. Se face prosopul sul, apucand de cele doua capete, se asaza sulul intr-o cratita pusa in alta cratita cu apa calda si se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se scoate din cratita, se pune pe o farfurie si se scoate prosopul.

Budinca se taie felii si se serveste calda, cu smantana.

Alte retete mincare

Musaca de vinete

Iahnie de fasole

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...