Cartofi boulangere

Cartofii la cuptor sunt intotdeauna bineveniti la orice masa si nici aceasta reteta de cartofi boulangere nu face exceptie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10/11 cartofi potriviti aprox. 1
  • 3 kg
  • 4 cepe mijlocii
  • 350 ml
  • supa de pui
  • (consomme)
  • o capatana micuta de usturoi
  • sau 4 catei mari
  • o legatura de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele si se pune la sotat. In acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul...

Se unge o tava cu putin unt.

Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.

Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor. Stratul de deasupra se unge cu o pensula cu untul topit.

Se pun foile de dafin pe margini. La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.

Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.

Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc, la 180 de grade.


Cartofii boulangere se servesc drept garnitura la fripturi.

 

Reteta de cartofi boulangere a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert „Godina”

Cu această reţetă particip la Concursul DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A...

Desert „Godina”
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca