Cartofi cu costita

Taiem costita felii si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas se rumeneste o ceapa tocata marunt, care se stinge c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • 200 g costita afumata
  • 1 ceapa de apa
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de faina
  • verdeata
  • piper

Mod de preparare

Taiem costita felii si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas se rumeneste o ceapa tocata marunt, care se stinge cu o ceasca de apa si un pahar de vin alb.

Curatam cartofii, apoi se spala si se taie felii pe lung, se mai spala o data si se pun in sosul de ceapa.

Se adauga faina desfacuta in apa rece, se toarna sosul peste cartofi, se adauga putina sare si se acopera vasul.

Mincarea se face la foc mic.

Se fierb cartofii 20 de minute, dupa care se adauga costita felii, piper boabe si putin usturoi.

Mincarea se scade bine si se serveste calda, presarata cu verdeata tocata marunt.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii