Cartofii cu spanac si rosii cherry sunt, de fapt, o tocanita colorata, plina de vitamine si nutrienti si se poate face foarte usor, putand fi modificata si pentru perioadele de post din an.
Banuiesc ca il stiti pe celebrul bucatar italian Antonio Passarelli, era prezent in emisiunile lui Dan Bitman”Danutz SRL” pe TVR 1. Reteta aceasta de cartofi cu spanac si rosii cherry pe care am gatit-o ii apartine, a fost prezentata tot la o emisiune televizata, pe Paprika TV. Este o reteta italiana, usor de facut care imbina gusturi diversificate.
Preparare:
Cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie punem la foc moderat jumatate din uleiul de masline si, inainte sa se infierbante uleiul, adaugam cartofii. Taiem marunt ardeiul iute si usturoiul si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si adaugam o cana de apa. Punem capacul si lasam sa se inabuseasca 10-12 minute, apoi adaugam frunzele de spanac si acoperim din nou tigaia. Dupa ce spanacul se inmoaie (aproximativ 4-5 minute), adaugam rosiile cherry taiate in patru. Mai lasam pe foc 2-3 minute.
Punem pe farfurie si presaram cu ulei de masline, cascaval ras si nuca macinata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Cartofii cu spanac si rosii cherry se servesc calzi imediat dupa ce se prepara.
Si am ajuns si la reteta cu nr.800! Incet dar sigur! Pentru acest numar de retete am pregatit un tort in care sa simt mai...
Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj