Cartofi cu spanac si rosii cherry

Cartofii cu spanac si rosii cherry sunt, de fapt, o tocanita colorata, plina de vitamine si nutrienti si se poate face foarte usor, putand fi modificata si pentru perioadele de post din an.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 3 cartofi mari
  • 1 legatura de spanac proaspat
  • 4 rosii cherry
  • 100 g cascaval sau parmezan
  • 50 g miez de nuca
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Banuiesc ca il stiti pe celebrul bucatar italian Antonio Passarelli, era prezent in emisiunile lui Dan Bitman”Danutz SRL” pe TVR 1. Reteta aceasta de cartofi cu spanac si rosii cherry pe care am gatit-o ii apartine, a fost prezentata tot la o emisiune televizata, pe Paprika TV. Este o reteta italiana, usor de facut care imbina gusturi diversificate.

Preparare:
Cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie punem la foc moderat jumatate din uleiul de masline si, inainte sa se infierbante uleiul, adaugam cartofii. Taiem marunt ardeiul iute si usturoiul si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si adaugam o cana de apa. Punem capacul si lasam sa se inabuseasca 10-12 minute, apoi adaugam frunzele de spanac si acoperim din nou tigaia. Dupa ce spanacul se inmoaie (aproximativ 4-5 minute), adaugam rosiile cherry taiate in patru. Mai lasam pe foc 2-3 minute.
Punem pe farfurie si presaram cu ulei de masline, cascaval ras si nuca macinata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii cu spanac si rosii cherry se servesc calzi imediat dupa ce se prepara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...