Cartofi delicia

Se fierb cartofii in coaja,se curata,se taie felii dupa ce s-au racit,deoarece altfel se sfarama.Se face sosul alb(v.reteta "Sos alb"),apoi se amestec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 200g cascaval
  • 250g sunca
  • sos alb
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • 2oua

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,se curata,se taie felii dupa ce s-au racit,deoarece altfel se sfarama.Se face sosul alb(v.reteta "Sos alb"),apoi se amesteca cu doua galbenusuri si cu albusurile batute spuma.Se ia un vas de sticla incasanila,se unge cu unt,se aseaza feliile de cartofi,se stropesc cu unt si se presara cu cascaval ras.Peste feliile de cartof se pune un strat de sunca taiata cuburi mici,apoi un strat de sos alb si din nou cartofi,cascaval si sunca,iar deasupra sos alb;se presara cu cascaval ras si se introduce vasul in cuptor sa se coaca cartofii,la foc mic.Cand compozitia este crescuta si frumos rumenita se serveste.
Cand se scoate din cuptor.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa