Cartofi delicia

Se fierb cartofii in coaja,se curata,se taie felii dupa ce s-au racit,deoarece altfel se sfarama.Se face sosul alb(v.reteta "Sos alb"),apoi se amestec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 200g cascaval
  • 250g sunca
  • sos alb
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • 2oua

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,se curata,se taie felii dupa ce s-au racit,deoarece altfel se sfarama.Se face sosul alb(v.reteta "Sos alb"),apoi se amesteca cu doua galbenusuri si cu albusurile batute spuma.Se ia un vas de sticla incasanila,se unge cu unt,se aseaza feliile de cartofi,se stropesc cu unt si se presara cu cascaval ras.Peste feliile de cartof se pune un strat de sunca taiata cuburi mici,apoi un strat de sos alb si din nou cartofi,cascaval si sunca,iar deasupra sos alb;se presara cu cascaval ras si se introduce vasul in cuptor sa se coaca cartofii,la foc mic.Cand compozitia este crescuta si frumos rumenita se serveste.
Cand se scoate din cuptor.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca