Cartofi dulci la cuptor

Cartofii dulci seamana la gust cu dovleacul portocaliu sau cu morcovul - nu pot fi folositi la desert, contrar numelui. Insa cartofii dulci la cuptor reprezinta o garnitura exceptionala de toamna.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru 3 persoane:
  • 3 cartofi dulci
  • cca 600 grame
  • spalati cu un burete de sirma si taiati in 6
  • pe lung
  • 1 lingurita de harissa
  • 100 grame de smintina
  • 1 buchetel mic de cepsoara.

Mod de preparare

Cartofii dulci, aceste minunatii nutritive (contin vitamina a, c, b6, mangan , cupru, fibre, potasiu, fier ), nu e rau sa le avem pe masa noastra, macar din cind in cind.

Amestecam cartofii taiati cu harissa bine de tot, si-i plasam in tava de aragaz, pe hirtie de copt, dupa care ii introducem in cuptorul incalzit la 180 grade, cca 30-40 minute, pina se rumenesc.

Separat, amestecam smintina cu cepsoara tocata. Servim cartofii calzi trecindu-i prin acest dip .

enjoy!:)


Sursa reteta: http://alison-trials.blogspot.ro/


Serviti cartofii dulci la cuptor fie ca gustare fie ca garnitura.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!