Cartofi frantuzesti

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii de 1/2 cm grosime. Se ia o tava yena se unge cu unt, se pune un strat de cartofi, un strat de b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi
  • brinza telemea
  • oua fierte si crude
  • cirnati afumati sau salam afumat
  • slanina afumata sau costita (optional)
  • smintina
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii de 1/2 cm grosime. Se ia o tava yena se unge cu unt, se pune un strat de cartofi, un strat de brinza sfarimata, smintina (nu multa), peste brinza se pun felii de oua (cite considerati), se pune iar un strat de cartofi, smintina, felii de cirnati sau salam si slaninuta (daca doriti) si iar felii de ou, se presara un pumn de brinza, ultimul strat sa fie de cartofi peste care se toarna smintina.

La sfirsit se pune putina apa si vegeta, se presara sare si piper si se rade branza deasupra, apoi se baga la cuptor pina cind aceasta este gata.


Se serveste fierbinte ca garnitura sau individual cu patrunjel tocat deasupra

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...