Cartofi la cuptor cu sos

Cartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute. Ceapa se curata, se tai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de bulion
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii
  • 1 pahar vin alb
  • o legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute. Ceapa se curata, se taie marunt, si se calesc in untdelemn incins. Se adauga ardeii iuti taiati marunt, bulionul, usturoiul pisat, zaharul si se mai calesc 5 minute. Apoi se adauga rosiile taiate marunt, vinul si se lasa la fiert citeva minute. Acest sos se toarna peste cartofi si se orneaza cu patrunjelul tocat marunt.

Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...