Cartofi noi cu usturoi

Se curata cartofii de coaja, apasind cu lama unui cutit ascutit, se spala in mai multe ape reci, dupa care se sareaza putin si se pun sa se prajeasca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 2—3 rosii coapte
  • usturoi
  • marar tocat

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, apasind cu lama unui cutit ascutit, se spala in mai multe ape reci, dupa care se sareaza putin si se pun sa se prajeasca in ceaun, cu o ceasca dp ulei.

Cind s-au rumenit, se taie deasupra lor doua rosii decojite si se pune capac pe ceaun.

II fierbem cartofii inabusit zece minute, se adauga apoi usturoiul tocat marunt si se stinge focul.

Se presara deasupra marar tocat fin si se servesc cu salata de sezon, alaturi de ochiuri romanesti.

Alre retete romanesti

Cartofi la cuptor

Tocana de ciuperci

Tocana cartofi cu carne

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa