Cartofi piure cu legume de post

Cartofii piure cu legume de post este o mancare ce vine din Belgia unde se consuma foarte des. Sunt foarte usor de preparat, o mancare cu legume delicioasa si sanatoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 praz
  • 1/2 varza sau varza de bruxelles
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel
  • masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Curata si taie legumele tari in bucati mari, ca pentru fiert. Pune-le intr-o oala, adauga apa cat sa le acopere si lasa sa fiarba la foc mic. Scurge-le de apa dupa ce s-au patruns.

Toaca ceapa marunt si desparte frunzele de varza tocandu-le si pe ele. Caleste-le in putin ulei de masline cat sa se inmoaie si lasa deoparte.

Paseaza cu o furculita legumele fierte, dar nu foarte fin. Adauga ceapa si varza cu uleiul de masline in care au fost calite si amesteca pentru omogenizare.

Adauga maslinele taiate bucati mic, si frunzele de patrunjel si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.


Serveste piureul de cartofi cu legume de post cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii