Cartofi polonezi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare si piper. Se modeleaza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri faina
  • 200 gr margarina
  • 100 gr pesmet
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare si piper. Se modeleaza bastonase, care se fierb in apa clocotita cu sare pana se ridica deasupra.


Se servesc cu marar tocat deasupra.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Ciuperci umplute Muschi de porc la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!