Cartofi prajiti, cu mazare si sunca

Se curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3 linguri de smintina, sare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 3 oua
  • 100 gr. sunca
  • 200 gr. mazare (conserva)
  • 2 cutii smintina

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3 linguri de smintina, sare, piper (3 virfuri de cutit) si sunca taiata felii subtiri(max. 1 cm latime). Cind cartofii s-au rumenit, se scoate uleiul ramas (se mai lasa 2 linguri, sa nu se arda ouale batute) si se introduc ouale batute. Dupa ce se formeaza un strat mai tare de ou se taie continutul in patru si se intoarce sa se poata praji si oul crud de deasupra. Cand este gata, se scoate si se asaza pe doua farfurii.
Se servesc cu smintina, si deasupra se pun 2-3 linguri de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca