Cartofi umpluti

Se dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si verdeata in tigaie cu ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 buc. cartofi mari
  • 50 gr. unt
  • o ceapa
  • 250 gr. carne macra
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr. miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors
  • 1 ou
  • 100 ml de apa sau supa limpede de carne
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Se dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si verdeata in tigaie cu ceapa si se amesteca incet la foc mic pina cind tocatura devine albicioasa. Se ia vasul de pe foc, se adauga miezul de paine, oul batut ca pentru omleta, sare si piper. Se curata cartofii de coaja si cu un cutit foarte bine ascutit se scoate o parte din miez, lasindu-i ca niste pahare cu marginea groasa de 1,5 - 2 cm. Se umplu cartofii cu tocatura si se aseaza intr-o tava sau craticioara. Peste faina se pune cite putina apa ori supa, amestecind mereu. Se toarna incet sosul peste cartofi si se da tava la cuptorul fierbinte cu foc potrivit pentru o ora. Se adauga in tava cite putina apa, pentru ca sosul sa nu se arda.
Cartofii se servesc cu salata verde

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite cu flori de salcam

Deoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...

Desert clatite cu flori de salcam
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca