Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora.
Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora, dupa care se curata de coaja si se taie rondele.
Se unge o tava cu margarina si se aseaza primul strat de rondele de cartofi. Aveti grija sa impartiti cantitatile in 3, pentru ca o sa fie 3 straturi.
Ouale fierte se taie si ele felii, iar cascavalul si feta se dau pe razatoare.
Sosul se face asa:
Intr-o cratita, se topesc 2 linguri cu varf de margarina. Apoi se adauga 100 g faina si se amesteca pana se rumeneste putin. Se adauga si laptele si se amesteca bine bine pana se face un sos fin. La final se adauga smantana, sare si cele 2 oua batute amestecandu-se.
Peste primul strat de cartofi se adauga felii de oua, apoi branza, apoi cascaval si ultima data sos.
Venim din nou cu al doilea strat de cartofi, oua, branza, cascaval si sos.
Al treilea strat va fi cu cartofi, branza, cascaval si sos.
Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora pana se face deasupra o crusta rumenie.
Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval se servesc calzi, simpli sau cu friptura.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii