Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 cartofi
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • ceapa prajita sau zahar si unt topit

Mod de preparare

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca de maini aluatul.

Apoi se intinde ca un rulou si se taie feliute asa ca niste bile sa fie de mari . Se pune o oala cu apa la fiert cu putin ulei si sare.

Se da drumu la ele incet cu incet cand se ridic la suprafata sant fierte. Apoi langa ele se pot face cu ceapa prajita turnata peste ele sau cu unt topit si zahar.
Pofta buna!

Reteta Cledne a fost propusa de Iuliana_swe pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi taranesti,

Cartofi crocanti cu malai,

Papanasi de cartofi cu cascaval

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca