Drob cu legume si soia pentru vegetarieni.

1. COMPOZITIA: Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert. Texturatul de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. COMPOZITIA:
  • 4 MORCOVI TIP CAROTTE
  • 1 TELINA MEDIE
  • 4 CARTOFI MARI
  • 10 GR. TEXTURAT DE SOIA GRANULE
  • 10 GRAME OREZ ALB
  • 1 CEAPA ROSIE
  • 1 CEAPA ALBA
  • 1 OU MARE
  • SARE
  • PIPER MOZAIC MACINAT
  • CIUPERCI USCATE
  • OREGANO
  • CIMBRU USCAT
  • MARAR USCAT
  • PATRUNJEL USCAT
  • 2. ALUATUL:
  • 1 OU MARE
  • 200 GR. FAINA ALBA DE GRAU
  • 1 PLIC PRAF DE COPT DIZOLVAT IN 1 LINGURITA DE OTET DE MERE
  • 1 CANA LAPTE
  • 100 GR. UNT TOPIT
  • SARE
  • FAINA CAT CUPRINDE PENTRU FRAMANTAT

Mod de preparare

1. COMPOZITIA:

Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert.

Texturatul de soia se fierbe timp de 15 minute separat de legume.

Orezul se da in cateva clocote.

Cand sunt fierte se scurg bine si se lasa sa se racoreasca, apoi morcovii impreuna cu telina, cartofii si ceapa se dau prin masina. Se adauga oul batut spuma cu sarea, piperul mozaic macinat, ciupercile uscate, cimbrul uscat, oregano, mararul uscat si patrunjelul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se adauga orezul bine scurs si texturatul de soia granule scurs bine. Se framanta usor compozitia rezultata pana ce devine omogena. Se taie fin ceapa rosie si se adauga si ea in compozitie, reamestecandu-se.

2. ALUATUL:

Se bate oul spuma, se adauga 1 cana de lapte, sarea, praful de copt dizolvat in otet de mere, untul topit, apoi faina se presara in "ploaie" si se amesteca pana se otine o coca suficient de tare pentru a putea fi prelucrata cu sucitorul.

Se presara putina faina pe masa de lucru, se mai framanta aluatul avand grija sa nu il ingrosam prea tare. Se intinde aluatul cu sucitorul pana si se da o forma in functie de vasul care va merge la cuptor ( de preferinta o cratita sau o tava rotunda), iar cand e gata foaia de aluat ( groasa cam de 5 mm ) se ruleaza pe sucitor apoi se deruleaza de pe sucitor in vas avand grija ca marginile foii sa acopere vasul de jur imprejur si pe dinafara.

Se adauga compozitia de legume in foaia de aluat ( ATENTIE!!! DACA UMPLETI FOAIA INAINTE DE A O PUNE IN VAS VA FI MULT MAI GREU SA O MUTATI IN VAS!!!! ) se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu albus de ou si se mai toarna un pic de unt topit pe deasupra.

Se pune la cuptor la foc mediu si se coace timp de 20-25 minute pana cand s-a rumenit ( e gata cand are o culare aurie! )

Inainte de a scoate drobul din vas se acopera cu un capac si se tine acoperit cca 15 minute pentru a aburi si a facilita desprinderea de pe peretii vasului.
Se serveste de preferinta rece, ( taiat felii la fel ca un tort); se poate servi ca atare sau drept garnitura pentru alte feluri de mancare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca