Galuste

Se fierb cartofii cu coaja, bine spalati si dupa ce sint gata, se curata. Separat, se fierbe bine carnea si se trece apoi prin masina de tocat. In car

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. de cartofi
  • 1/2 kg. carne de porc sau de vita
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • o lingura de faina
  • sos picant

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu coaja, bine spalati si dupa ce sint gata, se curata. Separat, se fierbe bine carnea si se trece apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati se pun un ou, sare, piper si faina atit cit sa se poata intinde un aluat. In carnea tocata se pun un ou, sare, piper. Se taie foaia de aluat in patrate de 5-6 cm, se pune pe fiecare cite o lingurita de tocatura si se ruleaza galustele. Se pun apoi intr-un vas cu apa ce clocoteste si cind sint gata se scot cu spumiera. Se pun intr-o tava sau vas de Jena, se acopera cu sos picant si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...