Mancare cu cartofi

Pentru a prepara aceasta reteta de mancare cu cartofi sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, oua, ulei, galbenus, usturoi, smantana, zeama de varza.

Timp pregatire
600 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi mijlocii
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 oua fierte
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus
  • 2-3 catei usturoi
  • o cana smantana
  • zeama de varza sau de castraveti murati

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun intr-o oala sa fiarba in coaja. Dupa ce au fiert, se curata si se taie in 4. Se lasa sa se raceasca. Se pune intr-o oala zeama de castraveti murati sau de varza si se pun cartofii raciti in ea. Se pun deoparte, la rece, o noapte intreaga.

Dimineata se curata o ceapa si se taie in felii subtiri. Usturoiul se piseaza. Ouale se fierb si se taie in cuburi. Cartofii se scot din zeama, se pun intr-un castron si se amesteca cu ceapa.

Dintr-un galbenus se face o maioneza, care se amesteca cu smantana.


Se amesteca toate si se servesc.

Alte retete recomandate:

Ciuperci umplute

Pulpe de pui la cuptor

Ciorba de salata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...