Mincare la ceaun

Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • ciuperci albe
  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 l coniac
  • 1/2 l vin de masa rosu
  • ceapa
  • usturoi
  • condimente(piper
  • sare
  • tarhon
  • rozmarin
  • ulei de porumb
  • ulei de masline
  • 3 boabe enibahar
  • 2 boabe cuisoare
  • 1 capatina usturoi

Mod de preparare

Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cuisoare. Se toarna peste carne coniacul si se acopera cu nylon si se lasa la frigider pina a doua zi.

Se ia o tigaie si se pune ulei de porumb si se prajeste carnea pe toate partile pina primeste o culoare uniforma, dar nu sa se arda. Se asaza carnea in ceaun sau intr-o cratita care poate sa mearga la cuptor si se pun ciupercile spalate intregi, cam 3 buc de persoana (reteta este pt. 4 persoane), cartofii saplati bine, de preferinta mai mici (se lasa cu coaja), 2-3 cepe mici curatate, morcovii curatati si taiati la 4 cm. marime si o capatina de usturoi. Se asaza totul in cratita. Ceapa care a ramas de la marinata se prajeste un pic in uleiul ramas de la carne si se pune deasupra peste ingredientele din cratita. Se pun 2-3 crengute de tarhon deasura, o crenguta de rozmarin, 3-4 boabe de piper, sare; se presara peste tot si 50 ml. ulei de masline si 1/2 l vin de masa bun rosu. Se acopera cu capac si se da la cuptor la temperatura de 175 grade C pentru 2 1/2 ore. Se incearca din cand in cand carnea cu furculita, pentru a sti cind este gata minacarea.
Se serveste in vase de lut mici, de preferinta, cu muraturi de casa.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos